TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Musée Août 44

Dit museum van ongeveer 200m2 bevindt zich op de bovenverdieping van een bijgebouw op het terrein van Chateau de Taillis. Dit landgoed ligt aan de doorgaande weg, iets ten westen van de plaats Duclair. Vanuit Rouen is het ongeveer 25 minuten rijden met de auto. Er is voldoende gratis parkeermogelijkheid. Als u het terrein oploopt en u recht naar het grote hoofdgebouw kijkt, bevindt het museum zich aan uw rechterzijde in een vrijstaand L-vormig bijgebouw. Mocht er tijdelijk niemand aanwezig zijn, meld u zich dan bij het hoofdgebouw.

U vindt hier een zeer bonte verzameling voornamelijk Duitse, Amerikaanse en Franse kleding, wapens en gebruiksvoorwerpen uit de periode 1939-1945. Te zien zijn o.a. diverse wapens en munitie, maar ook persoonlijke gebruiksvoorwerpen van soldaten. Ook zijn er bodemvondsten van een oude motor en onderdelen van voertuigen en vliegtuigen te bezichtigen. Tevens zijn er enkele opstellingen met poppen met Duitse en Amerikaanse uniformen en wapens. Aan het dak hangen de resten van een Amerikaanse parachute die gebruikt is op D-day (6 juni 1944) en die na de oorlog teruggevonden is in Saint-Lô. Diverse foto's en teksten (let op: alleen in het Frans) vertellen over de oorlog in Rouen en in de omgeving van dit landgoed, rond de periode van augustus 1944.

Openingstijden en -prijzen zijn op internet te vinden, controleer dit vooral vooraf. Tijdens ons bezoek (zomer 2023) waren de openingstijden van woensdag t/m zondag tussen 14.00u-18.00u. De toegangsprijs was € 6,- per persoon, kinderen krijgen korting. Er is geen pinautomaat aanwezig. Op het terrein en in het museum is camerabewaking. De zolder is door de smalle buitentrap en de lage entree niet goed toegankelijk voor minder valide mensen.

Taal: Frans
Beoordeling: middel (max. bezoektijd: 45 minuten).

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Bart Jagtenberg
  • Foto's: Bart Jagtenberg

49.467871, 0.853251