TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Aardappelkelder Kamp Westerbork

De aardappelkelder werd gebouwd even buiten de omheining van het kampterrein en vermoedelijk na de ingebruikneming van het terrein door de Sicherheitspolizei. De kelder is één van de weinige oorspronkelijke gebouwen op het terrein en werd in 1995 aangewezen als rijksmonument.

De aardappelbewaarplaats bestaat uit een grote in tweeën gedeelde ruimte met systematisch geplaatste gemetselde kolommen die gemetselde gewelven dragen en waarbij tegen de gemetselde wanden steunberen zijn geplaatst en een aarden bescherm- en isolatiewand is aangebracht. De ruimte is voorzien van ontluchtingspijpen waarvan het bovenste deel in ijzer is uitgevoerd.

De aardappelkelder is niet voor publiek toegankelijk en functioneert als (winter)verblijfplaats voor vleermuizen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

52.917086, 6.604005

'Beeld van Jodentransport vanuit Westerbork klopt niet'

jul2022

'Beeld van Jodentransport vanuit Westerbork klopt niet'

De verspreide kennis over de deportatietransporten is samengebracht en aangevuld met nieuwe informatie uit recent onderzoek. Dat geeft een genuanceerder en completer beeld van de transporten.

Lees meer

Opnieuw mensen herkend in ingekleurde Westerborkfilm

mei2022

Opnieuw mensen herkend in ingekleurde Westerborkfilm

Opnieuw zijn er mensen geïdentificeerd in gerestaureerde beelden uit de Westerborkfilm uit 1944. Het gaat om drie personen die dankzij het gerestaureerde en gedeeltelijke kleurenbeeld zijn herkend.

Lees meer