TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

's-Hertogenbosch Stone

Bij het monument voor de 5e Brigade van het Welch Regiment in Pontypridd staat sinds 2005 de 's-Hertogenbosch Stone. Die is bedoeld als herinnering aan de betrokkenheid van de troepen uit Wales bij de bevrijding van Den Bosch eind oktober 1944.
Zaterdag 6 april 2019 hebben vertegenwoordigers van de gemeente Den Bosch bij het monument een vlam opgehaald die in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch zal branden tot en met de viering en de herdenking van 75 jaar bevrijding van Den Bosch.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Bertjan Kers
  • Foto's: Bertjan Kers
Na 600 kilometer fietsen herdenken Bosschenaren bevrijding door Wales

apr2019

Na 600 kilometer fietsen herdenken Bosschenaren bevrijding door Wales

PONTYPRIDD - De woorden uit het gedicht For the fallen van Laurence Binyon waaieren uit over Wales. ,,We will remember themĒ, herhalen de omstanders van het monument van het Welch Regiment, hoog boven de stad Pontypridd. Zoín vijfentwintig kilometer van Cardiff staan hier op deze zaterdag tientallen mensen voor een indrukwekkende herdenking.

Lees meer