TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Musée Mémoires 39-45

Slechts 10% van de bunker is zichtbaar boven de grond. De commandopost van de Graf Spee-batterij is bijna volledig ondergronds en is een van de grootste in het gebied.

Op 5 verdiepingen en 500m² begint het eenrichtingsbezoek onder de receptie, in een garnizoen voor de 25 kustartillerie soldaten die de positie verdedigden. De authentiek gerestaureerde kamers laten u hun dagelijks leven op de Atlantikwall ontdekken met opvallende realistische scènes en een bijbehorende soundtrack: soldatengarnizoen, officierskamer, gevechtsgasfiltratiesysteem, badkamer ...

Op de volgende verdiepingen wordt u ondergedompeld in de donkere oorlogsjaren in Bretagne: de Blitzkrieg, de Stalags, de bezetting, de vrije Fransen, samenwerking, het verzet, de gevechten voor Brest, de bevrijding ... Via talloze anekdotes en duizenden voorwerpen, documenten en foto's, je zult een ontroerende ontmoeting hebben met degenen die de oorlog hebben meegemaakt, precies hier.

Dit is een interactief museum voor alle generaties, tijdens uw bezoek ontdekt u de geschiedenis van onze regio via audio en geschreven accounts en digitale media. Met een gereconstitueerde schuilkelder kun je de angst ervaren die een luchtbombardement op Brest tijdens de oorlog heeft veroorzaakt.

Terug in het daglicht in de observatieposten en hun unieke panoramische uitkijkpunt over de ingang van de baai van Brest, het schiereiland Crozon en Ushant.

Sluit uw bezoek af met een wandeling door de bunker en ontdek andere nabij gelegen verdedigingsbunkers en grotere apparaten.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde video's

48.335377, -4.762643