TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Type 95 Tank

De Type 95 Ha-Gō was een lichte tank gebruikt door het rijk van Japan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het was voldoende tegen infanterie, maar was niet ontworpen om andere tanks te betrekken. Ongeveer 2.300 werden geproduceerd van 1933-1943, waardoor het de meest talrijk Japans gepantserde gevechtsvoertuig uit WO II is. De Type 95 had een bemanning van 3; een commandant, een schutter en een chauffeur. De Type 95 was bewapend met een Type 94 37mm kanon en twee 7.7mm Type 97 machinegeweren. De tank werd aangedreven door een Mitsubishi 6-cilindermotor met dieselmotor en had een topsnelheid van 28 mijl per uur op open wegen.

Deze tank werd vernietigd in 1944 tijdens de Slag om Guam en was in de loop van de tijd verloren gegaan in het hoge gras tot het werd ontdekt tijdens een archeologisch onderzoek op het terrein van wat nu Leo Palace Resort is. Nauwkeurige beoordeling van de tank vertoont veel tekenen van actie. Dit type 95 is naar verluidt de laatst overgebleven Japanse tank op Guam.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Alex Bedoya, Jr.
  • Foto's: Alex Bedoya, Jr.