TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Stützpunkt Friedrich Barbarossa Bunker 2 type 611

In de driehoek: Middelburgse weg / Frederik Barbarossaweg / Domburgse Watergang staan twee 2 geschutskazematten van het type 611 - Stp. Friedrich Barbarossa, de batterij bij het gehucht Buttinge en te vinden als men naar een windmolen zoekt in de omgeving.
Gezien het schootsveld van deze batterij (noord-west) geschiedde de hoofdvuurleiding vanuit de bunker van het type 143 (of 120) van het Stp. Swinemünde net buiten Domburg.
Foto 1: Overzichtsfoto van Stp. Barbarossa.
Foto 2: Bunker 2 aan de kant van de Domburgse Watergang.
Foto 3: Ingang voor het geschut.
Foto 4: Afwachtingsruimte.
Foto 5: Gassluis.
Informatie overgenomen van de websites:
www.bunkerbehoud.com www.bunkerfotos.nl

Onderstaande is een oproep van Stichting Bunkerbehoud en Bunkerfoto’s.nl waar TracesOfWar zich bij aansluit.
Alstublieft:
Veel bunkers op o.a. Walcheren en de Bevelanden staan op privé terrein. De duinen zijn verboden gebied. Verniel of beschadig niets. Vraag even toestemming aan de eigenaren voordat u een bunker gaat bekijken. Dit om te voorkomen dat bunkerliefhebbers een slechte naam krijgen bij de eigenaren van deze bunkers en het gevolg kan zijn, dat men geen toegang meer krijgt. Houdt u er ook rekening mee dat voor veel eigenaren de zondag een dag van rust is. Veroorzaak geen overlast
.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Mia van den Berg / Stichting Bunkerbehoud / Remco de Goede
  • Foto's: Mia van den Berg (1) & Remco de Goede (2,3,4,5)