TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Kanon van de U Boot Jäger 126 Steiermark

In het begin van de Tweede Wereldoorlog, op 18 juli 1940, werd de Duitse Ubootjäger STEIERMARK tien mijl ten noorden van Terschelling getorpedeerd door de Engelse onderzeeboot H 31. Hierbij is het schip gebroken en gezonken in het ter plaatse 20 meter diepe water.
In 1987 werd het wrak ontdekt door duikers van het Friese duikteam Nordseedûkers met hun schip de REDBAD. Het wrak werd aanvankelijk WRECK B genoemd, vanwege een wrakboei die bij het wrak neergelegd was. In dat jaar moest het wrak deels worden opgeblazen door duikers van Smit Tak. Niet wetend dat er nog een groot aantal dieptebommen aanwezig was, werd er toch driftig met springstoffen gewerkt. Op verzoek van duikteam Ecuador hebben zij het 8,8 cm Krupp snelvuurkanon losgemaakt door het aanbrengen van een flinke springlading. Met de URSUS werd het kanong geborgen en het staat nu in de Wrakkentuin van het Wrakkenmuseum op Terschelling. Ook het bakboords-anker van 600 kg. en voorzien van adelaar en de letters MWM werd geborgen. Dit anker ligt nu bij het clubhuis van duikteam Ecuador. Verder zijn er in de loop der tijd nog een paar dieptebommenafwerpers geborgen waar duiker Alfred van Nouhuys er een schietklaar gemaakt heeft.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)