TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Belgische Oorlogsgraven Mopertingen

Op het kerkhof te Mopertingen bevinden zich de graven van Belgische militaire slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. Het zijn de graven van JANS Pierre, Kaaskerke 12 mei 1915; NIJSSEN Jean, Pervijze 8 oktober 1915; LOYEN Cornelis, West-Vleteren 17 april 1918.

Er is eveneens het graf van SIMONS Louis, gesneuveld te Torhout op 27 mei 1940.

Ook bevinden hier de graven van burgerlijke slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. De meeste slachtoffers vielen bij de Duitse invasie in mei 1940.

Op het kerkhof te Mopertingen bevindt zich het graf van een verzetsstrijder van de Tweede Wereldoorlog. Het is het graf van MOORS Michel, vermoord door Belgische collaborateurs op 16 augustus 1944.

Op de hoek van de Maastrichterstraat en de Windmolenstraat te Mopertingen is een monument opgericht ter nagedachtenis van Michel en Fernand Moors, vader en zoon. Beide waren lid van het Verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Fernand Moors stierf in het concentratiekamp Dora-Nordhausen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Luc Van Waeyenberge
  • Foto's: Luc van Waeyenberge

Gerelateerde boeken