TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Passendale Memorial Gardens Zonnebeke

"Passchendaele Memorial Gardens" in het kasteelpark van Zonnebeke, zijn zeven tuintjes in de vorm van een poppy. Het is een herinneringstuin van de landen die deelnamen aan de Slag bij Passendale in 1917.

Tekst op het informatiebord :
Deze tuintjes zijn onderdeel van het masterplan ‘Legacy of Passchendaele’. Onderdeel van dit project is het herenigen van de twee kasteelparken die sinds 1960 zijn gescheiden. Rond het pittoreske landhuis uit 1933 wordt vanaf 2013 het landschapspark aangelegd. Landschap, recreatie en educatie zijn een leidraad binnen het ontwerp
Een opmerkelijk onderdeel zijn deze Memorial Gardens. Zeven tuintjes in de vorm van een poppy worden in het park ingeplant. Ze zijn bedoeld de herinneringstuin voor naties die meestreden tijdens de Eerste Wereldoorlog. In de periode 2014-2018 wordt voorzien op elk jaar minimum één nieuw aangelegde tuin te openen.
Elke poppy bestaat uit drie deeltuintjes. Ze worden in opdracht van elk deelnemend land ontworpen en aangelegd en behandelen telkens drie thema’s van herdenking.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Luc Van Waeyenberge
  • Foto's: Luc Van Waeyenberge