TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Museum Hangar à Dirigeables d'Écausseville

In 1915 kwamen de eerste Franse luchtschepen aan en in gebruik genomen.
Op 6 december 1916 werd besloten om een luchtschipcentrum te creëren op de site van Ecausseville.
Vanaf augustus 1917 zullen luchtschepen missies uitvoeren over het Kanaal vanaf de basis van Ecausseville. Na de wapenstilstand zullen ze doorgaan met trainen en sommigen zullen met de vloot deelnemen aan marine-reviews.

Tussen 1940 en 1944 vestigden de Duitsers zich in de Hangar.
Tijdens deze bezettingsperiode zullen de Duitsers materieel opslaan voor de bouw van de Atlantikwall (cement, hout, geweren en munitie).

De site bevat een groot aantal Duitse, Amerikaanse, Engelse en Franse graffiti. Deze graffiti zijn geclassificeerd als historische monumenten. Het is een van de sites met het grootste aantal graffiti (300 m) in Frankrijk.

In 1998 werden de Hangar en het omliggende terrein verworven door de French American Association of Normandy Airfields of the 9th US Air Force, die in februari 2003 de classificatie kreeg als historisch monument voor de Hangar.
Op deze datum (2003) werd een tweede vereniging opgericht: de Vereniging van Vrienden van de Luchtschiphangaar van Ecausseville.

In 2008 verwerft de gemeenschap van gemeenten de hangar, maar het is aan de vereniging om te investeren in het vinden van de middelen en financiering die kunnen worden ingezet om de beste promotie en exploitatie te garanderen. Het werd een museum.

Voor de actuele bezoekersinformatie, moet u contact opnemen met het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)