Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Nationale Necropolis van Sedan "Torcy"

Op deze necropolis staat een monument voor onbekende soldaten uit verschillende landen.

De necropolis is door middel van een hekwerk met toegangspoort gescheiden van de algemene begraafplaats.

Op het informatiebord staat het volgende:

(vertaald)
De nationale necropolis van Torcy, gecreëerd tijdens de veldslagen van Sedan-Carignan in augustus 1914, bevat 2909 lichamen. Deze plaats van herinnering, gebouwd in 1923, brengt tijdens de Eerste Wereldoorlog 2.794 Fransen samen, waaronder 2050 liggend in het ossuarium, 45 Britten, 38 Russen waarvan 29 in een collectief graf, 24 Roemenen waarvan 1 in een individueel graf,
4 onbekende Italianen.
Door de Tweede Wereldoorlog rusten acht Franse en zes Gemenbest-vliegers ook op deze begraafplaats.

Een typische necropolis uit het begin van de oorlog
Voorheen zijn de stoffelijke overschotten van Franse strijders die in grote aantallen begraven in een ossuarium, de Necropolis van Sedan-Torcy is kenmerkend voor de militaire begraafplaatsen van het begin van de Eerste Wereldoorlog wereldwijd, en de behandeling van de lichamen van overleden soldaten door de Franse militaire autoriteiten. In die tijd werden officieren over het algemeen in individuele graven begraven, terwijl manschappen worden begraven in een collectief graf. Dit principe bleef tot 1915 bestaan, maar het gebruik van individuele graven wordt gegeneraliseerd voor alle strijders. De wet van 29 december 1915 verleent soldaten die stierven voor Frankrijk het recht om in individuele graven te worden begraven.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)