TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Duitse Oorlogsgraven Waldfriedhof Darmstadt

Op het Waldfriedhof in Darmstadt bevindt zich het massagraf van de burgerslachtoffers die stierven tijdens de aanval in de nacht van 11 september en 12 september 1944 door 221 Lancaster bommenwerpers en 14 Mosquito’s. De Engelse luchtmacht maakte gebruik van een nieuwe tactiek door vanuit verschillende richtingen het doelwit te benaderen en op hetzelfde moment boven het doelwit te zijn. Binnen een half uur was de aanval over en als gevolg van de vuurstorm die door de stad raasde kwamen bij deze aanval tussen de 11.000 en 12.000 mensen om het leven en 78% van de stad was verwoest.

In de binnenste cirkel liggen deze slachtoffers begraven en het precieze aantal is niet meer te achterhalen, maar is meer dan 4000 slachtoffers.

Op het Waldfriedhof in Darmstadt bevindt zich een begraafplaats waar 253 Duitse soldaten die gesneuveld zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog begraven zijn. Tevens is hier een begraafplaats waar 416 Duitse soldaten die gesneuveld zijn tijdens de Eerste Wereldoorlog begraven zijn.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Gio Theunissen
  • Foto's: Gio Theunissen

49.87244629, 8.61340409