TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Begraafplaats Schönau am Königssee

Het Bergfriedhof is een gemeentelijke begraafplaats. Op deze begraafplaats bevinden zich de graven van bijzondere mensen.

- Het graf van Paula Hitler (schuilnaam Paula Wolff). Zij was de zus van Adolf Hitler.
Paula is begraven onder haar eigen naam op de Bergfriedhof in Berchtesgaden.
In 2005 en 2006 werd in haar graf ook nog een echtpaar begraven, dat het graf van Paula Hitler de laatste jaren had onderhouden. De naam van Paula Hitler is van het houten grafmonument verdwenen, over haar naam heen is een houten bord bevestigd met de namen van de beide echtelieden.

- Colonel James Barry Kraft vocht in de Tweede Wereldoorlog en nam deel aan de geallieerde landingen in Normandië voordat hij vanaf 1945 het eerste hoofd werd van het Armed Forces Recreation Center Berchtesgaden. Hij vond het er zo mooi dat hij er begraven wilde worden.

- Hans-Erich Voss was een Duitse viceadmiraal en een van de laatste bewoners van de Führerbunker tijdens de slag om Berlijn in 1945. Hij was ook een van de laatste mensen die zowel Adolf Hitler als Joseph Goebbels levend zag voordat ze zelfmoord pleegden.

- Ernst Maisel was een Duitse officier tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maisel werd bij het grote publiek bekend als de drager van Hitlers ultimatum voor veldmaarschalk Erwin Rommel.

- Rudolf Schmundt was een Duits generaal van de Wehrmacht. Gedurende meer dan zes jaar tijdens het nazi-tijdperk, van 1938 tot 1944, was hij hoofdadjudant van de Wehrmacht onder Adolf Hitler, waardoor hij een van de naaste medewerkers en vertrouwelingen van de dictator was.

- Magda Schneider was de moeder van Romy Schneider.
Gedurende de Tweede Wereldoorlog woonde Schneider vlakbij het verblijf van Adolf Hitler in Obersalzberg bij Berchtesgaden. Schneider was een favoriete actrice van Hitler en ze was bij hem soms te gast.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar
  • Foto's: Koos Winkelman

Gerelateerde boeken