TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Kriegsmarine Küstenbatterie

De Duitsers begonnen in 1943 met de bouw van deze batterij als onderdeel van de Atlantikwall. Het bestond uit vier 105 mm. kanonnen die elk in aparte kazematten waren gemonteerd. Tussen de twee centrale kanonnen bevond zich een vuurcommandobunker, daarachter bevonden zich de manschappen- en munitiebunkers. Verschillende bunkers verdedigden de site.
Deze batterij van de Kriegsmarine (Marine) werd gebouwd om de haven van Capbreton te beschermen en bevond zich in de eerste rij zandduinen vlakbij het strand. Door erosie liggen de meeste bunkers nu in het water of direct aan het strand.
Kanonbatterijen gebouwd door de Kriegsmarine (Marine) en Heer (Army) hadden verschillende doeleinden. Die gebouwd door de Kriegsmarine werden over het algemeen dicht bij de kust geplaatst, zodat ze vijandelijke oorlogsschepen konden aanvallen. De legerbatterijen werden echter meestal landinwaarts geplaatst om vuursteun te bieden aan verdedigende Duitse troepen. Het leger had meer ervaring met het aanvallen van vijandelijke troepen op het land en hun kanonnen waren niet geschikt om oorlogsschepen te verplaatsen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Etienne Charlier
  • Foto's: Etienne Charlier

43.64402, -1.44688