TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Monument 22e Regiment Infanterie Nederlandse Militair Ereveld Grebbeberg

Dit monument op het Nederlandse Militair Ereveld Grebbeberg herdenkt de in mei 1940 gesneuvelde militairen van het Nederlandse 22e Regiment Infanterie.

Na afkondiging van de mobilisatie in 1939, vertrok het 22e Regiment naar Overberg en Renswoude, behorende bij de Grebbelinie. Locaties die werden verdedigd zijn onder meer de Slaperdijk, Werk aan de Schalmdijk en Werk aan de Engelaar. Bij Scherpenzeel werd tezamen met de artillerie en het 15e Regiment Infanterie op 13-05-1940 een grote aanval van de Duitsers afgeslagen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar.nl & Herma de Vries
  • Foto's: Patrick Molders (1), Herma de Vries (2, 3)

51.955434, 5.600463

Sobere en besloten 4 mei-herdenking op Grebbeberg

apr2021

Sobere en besloten 4 mei-herdenking op Grebbeberg

RHENEN - De herdenking op 4 mei op de Grebbeberg in Rhenen zal dit jaar opnieuw in besloten kring plaatsvinden. Vanwege de coronamaatregelen zijn er maar enkele genodigden bij de plechtigheid.

Lees meer

Gesneuvelden Tweede Wereldoorlog herbegraven

apr2021

Gesneuvelden Tweede Wereldoorlog herbegraven

Op het Militair Ereveld Grebbeberg zijn gisteren de stoffelijke resten herbegraven van 3 militairen. Zij sneuvelden tijdens de Duitse inval in mei 1940. De graven van de soldaten Eduard Michels, Johannes Bronswijk en Ferdinand Leers stonden op de nominatie om te worden geruimd. Op verzoek van de Oorlogsgravenstichting zijn ze daarom overgebracht naar het Ereveld Grebbeberg.

Lees meer