Het museum Canadian Allied Forces 1940-1945 geeft behalve een algemeen overzicht, vooral een zo nauwkeurig beeld van wat er zich in die oorlogsjaren heeft afgespeeld.

Het particuliere museum, ondergebracht in bovengenoemde stichting, stelt zich ten doel om de herinnering aan deze belangrijke episode in de geschiedenis levend te houden en de - nog steeds groeiende - unieke collectie te bewaren voor de volgende generatie.

U waant zich in het museum werkelijk terug in de tijd.
Diorama's geven een bijzonder realistisch, tot in het detail kloppend,
beeld van scŤnes zoals die zich destijds hebben afgespeeld.
Het museum is daarom ook opgedragen aan hen die hebben gestreden voor een vrije natie.

Even uniek als de expositie is de manier waarop U er kennis van kunt nemen.
Er staat altijd een medewerker van het museum voor U klaar om U persoonlijk rond te leiden en al Uw vragen te beantwoorden.

Dit museum geeft een mooie indruk van de stad en provincie Groningen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hier zijn veel voertuigen en uniformen te zien die tijdens de oorlog of bevrijding van Groningen zijn gebruikt.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

12sep

Oorlogsmuseum Stad naar Grootegast

Het Bevrijdingsmuseum in Groningen wil verhuizen naar Grootegast. Hier zijn plannen voor het Museumplein Grootegast dat drie musea omvat.

Lees meer

7jan

Sluiting dreigt voor WOII bevrijdingsmuseum

Het oorlogsmuseum aan de Ulgersmaweg moet vertrekken, tenzij eigenaar Heiko Ates de gemeente huur gaat betalen. Hij vreest dat dit het einde betekent.

Lees meer