TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oorlogsgraven van het Gemenebest Vitry-lès-Nogent

Op de Algemene Begraafplaats in Vitry-lès-Nogent liggen zeven oorlogsgraven van het Gemenebest. Het zijn de graven van Sgt A.C.D.Gent, F/O D.C.Law, Sgt W.a.G.Milne, Sgt R.V.E.Slowley, F/O R.E.Stainbank, Sgt C.Stapleton en Sgt F.G.J.Wood.
Op 12 september 1944 om 18.22 vertrok vanaf vliegbasis RAF Tuddenham de Lancaster PB193. De mannen maakten onderdeel uit van een formatie van 78 Lancasters en 9 Mosquito's, hun missie: een bombardement op de stad Frankfurt in Duitsland. Om onbekende redenen stortte het toestel neer in Vitry-lès-Nogent. Bij de crash kwamen alle zeven bemanningsleden om het leven, ze liggen begraven op deze begraafplaats. In totaal gingen 17 Lancasters verloren tijdens deze missie. De verwoesting in Frankfurt was groot, waarschijnlijk mede doordat de lokale brandweer reeds in het nabij gelegen Darmstadt was om daar te assisteren tijdens de grootste verwoesting die Darmstadt mee maakte tijdens de Tweede Wereldoorlog. Darmstadt werd tijdens een bombardement door de RAF nagenoeg geheel in as gelegd. De in de stad opgelaaide vuurstorm, kostte vele duizenden inwoners het leven.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

47.993256, 5.345419

Lees meer (7)