Libertum

In het museum, voorheen bekend als Verzetsmuseum Zuid-Holland, vind je een tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog en het verzet in Zuid-Holland. Je ziet er voorwerpen, foto's, documenten en affiches waardoor je je een voorstelling kunt maken van de tijd voor de Tweede Wereldoorlog en de eerste dagen van de oorlog. Maar je komt er ook achter hoe de mensen tijdens de Duitse bezetting leefden en hoe zij zich verzetten tegen hun onderdrukking.

Maar het verzetsmuseum is niet alleen een museum over onze bezettingstijd. Het gaat ook over de strijd voor vrijheid, want nog steeds worden er veel mensen onderdrukt in alle delen van de wereld. Daarom wordt er ook aandacht besteed aan de mensenrechten. Alle mensen hebben tenslotte recht op een leven in vrede en veiligheid.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Peter Terhuyze
  • Foto's: TracesOfWar.com

okt2018

Laatste dag Project V Gouda en Verzetsmuseum Zuid-Holland

ĎProject V Goudaí is tot en met zaterdag 27 oktober te zien in Verzetsmuseum Zuid-Holland, Turfmarkt 30. De expositie is tevens het laatste project van het verzetsmuseum voor de verhuizing naar een nieuwe locatie. De tentoonstelling is een proeftuin voor de nieuwe weg die Verzetsmuseum Zuid-Holland vanaf 2019 onder een nieuwe naam en op een andere locatie in Gouda gaat inslaan.

Lees meer

aug2018

Virtual Reality in Verzetsmuseum Zuid-Holland

Gouda Ė Op zaterdag 8 september is het Open Monumentendag. Verzetsmuseum Zuid-Holland opent dan officieel haar VR-ruimte ĎThis is my worldí, Stap in de wereld van een vluchteling.

Lees meer