TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Libertum

Libertum is actueel en interactief. Confronterend en uitdagend. Vernieuwend en anders.

Libertum vertelt het verhaal van vrede en vrijheid. Verleden en heden vloeien er in elkaar over en je wordt ondergedompeld in verhalen en beelden, echte en virtuele werelden. Voor welke dilemma’s komen we te staan op onze weg naar vrede en vrijheid? Libertum nodigt je uit om dat wat vanzelfsprekend is te bevragen, en daagt je uit om na te denken over je eigen identiteit, waarden en vrijheid. Wat is jóuw rol in de samenleving?

Libertum heeft wisselende exposities én activiteiten binnen en buiten Gouda, een eigen Ontmoetingscafé (zie foto) en een altijd actueel onderwijsaanbod. Begin 2021 opent Libertum ook de deuren van een vaste ‘Freedom Experience’.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Laatste dag Project V Gouda en Verzetsmuseum Zuid-Holland

okt2018

Laatste dag Project V Gouda en Verzetsmuseum Zuid-Holland

‘Project V Gouda’ is tot en met zaterdag 27 oktober te zien in Verzetsmuseum Zuid-Holland, Turfmarkt 30. De expositie is tevens het laatste project van het verzetsmuseum voor de verhuizing naar een nieuwe locatie. De tentoonstelling is een proeftuin voor de nieuwe weg die Verzetsmuseum Zuid-Holland vanaf 2019 onder een nieuwe naam en op een andere locatie in Gouda gaat inslaan.

Lees meer

Virtual Reality in Verzetsmuseum Zuid-Holland

aug2018

Virtual Reality in Verzetsmuseum Zuid-Holland

Gouda – Op zaterdag 8 september is het Open Monumentendag. Verzetsmuseum Zuid-Holland opent dan officieel haar VR-ruimte ‘This is my world’, Stap in de wereld van een vluchteling.

Lees meer