Verzetsmuseum Zuid-Holland

In het museum vind je een tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog en het verzet in Zuid-Holland. Je ziet er voorwerpen, foto's, documenten en affiches waardoor je je een voorstelling kunt maken van de tijd voor de Tweede Wereldoorlog en de eerste dagen van de oorlog. Maar je komt er ook achter hoe de mensen tijdens de Duitse bezetting leefden en hoe zij zich verzetten tegen hun onderdrukking.

Maar het verzetsmuseum is niet alleen een museum over onze bezettingstijd. Het gaat ook over de strijd voor vrijheid, want nog steeds worden er veel mensen onderdrukt in alle delen van de wereld. Daarom wordt er ook aandacht besteed aan de mensenrechten. Alle mensen hebben tenslotte recht op een leven in vrede en veiligheid.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Peter Terhuyze
  • Foto's: Anneke Moerenhout

31aug

Virtual Reality in Verzetsmuseum Zuid-Holland

Gouda – Op zaterdag 8 september is het Open Monumentendag. Verzetsmuseum Zuid-Holland opent dan officieel haar VR-ruimte ‘This is my world’, Stap in de wereld van een vluchteling.

Lees meer

23apr

Een nieuwe blik op heden en verleden met Project V Gouda

Gouda – Verhalen van verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog als spiegel voor de tegenwoordige tijd. Met ‘Project V Gouda’ zoekt Verzetsmuseum Zuid-Holland het spanningsveld tussen heden en verleden. Historische voorwerpen en verhalen worden aangevuld met eigentijdse vragen en dilemma’s die soms verrassende overeenkomsten vertonen met de historische verhalen. De Tweede Wereldoorlog en onze huidige, vaak...

Lees meer