In het museum vind je een tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog en het verzet in Zuid-Holland. Je ziet er voorwerpen, foto's, documenten en affiches waardoor je je een voorstelling kunt maken van de tijd voor de Tweede Wereldoorlog en de eerste dagen van de oorlog. Maar je komt er ook achter hoe de mensen tijdens de Duitse bezetting leefden en hoe zij zich verzetten tegen hun onderdrukking.

Maar het verzetsmuseum is niet alleen een museum over onze bezettingstijd. Het gaat ook over de strijd voor vrijheid, want nog steeds worden er veel mensen onderdrukt in alle delen van de wereld. Daarom wordt er ook aandacht besteed aan de mensenrechten. Alle mensen hebben tenslotte recht op een leven in vrede en veiligheid.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Peter Terhuyze
  • Foto's: Anneke Moerenhout

19apr

Tijdelijke sluiting Verzetsmuseum in aanloop naar Project V Gouda

Verzetsmuseum Zuid-Holland start vanaf 28 april met ĎProject V Goudaí, met actuele vragen in de context van verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zowel online als offline duikt het museum aan de hand van bijzondere objecten en persoonlijke verhalen dieper in het thema verzet in Gouda. Tegelijk worden deze verhalen gespiegeld aan onze eigen tijd.

Lees meer

dec2016

Koffer van ome Gijs uit Bodegraven krijgt ereplek in Verzetsmuseum Gouda

BODEGRAVEN - De oom van Kees de Heer is 20 jaar als hij in 1943 vanuit Bodegraven met zijn broer naar Duitsland moet om dwangarbeid te verrichten. Oom Gijs komt nooit meer terug, maar wat er nou precies met hem gebeurd is, is altijd een raadsel gebleven voor Kees en zijn familie. Totdat zijn zoektocht leidt naar een koffer in Duitsland.

Lees meer