TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Shuttleworth Collection

Tegenwoordig is de Shuttleworth Collection gehuisvest in acht hangars, waaronder een onderhouds hangar, waar de restauratie en onderhoud van dichtbij kan worden bekeken. Er is een garage met oude auto's, motorfietsen, andere voertuigen zoals de Clayton Shuttleworth, een stoom tractiemotor en een aparte ruimte voor de paardenrijtuigen. Old Warden Aerodrome is ook een populaire plek voor rally auto-eigenaar clubs, in het bijzonder voor oldtimers.

De Collectie is beroemd om zijn collectie oude vliegtuigen. Tijdens het seizoen, wordt er met de luchtwaardige vliegtuigen gevlogen. Naast het bezoeken van vliegtuigen van andere exploitanten en van andere diensten, kunnen vliegtuigen uit de Edwardiaanse periode, de Eerste Wereldoorlog, de vredestijd van de jaren twintig en dertig en de Tweede Wereldoorlog worden bekeken. Moderne vliegtuigen zijn ook aanwezig en bieden een intrigerende contrast met de oude vliegtuig modellen.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

52.090127, -0.322611

Fotoreportage Evening Airshow Shuttleworth Collection

29mei

Fotoreportage Evening Airshow Shuttleworth Collection

De Shuttleworth Collection op vliegveld Old Warden in Bedfordshire Engeland is in alle opzichten uniek. Op een prachtig landgoed bevindt zich een zeldzame collectie historische voertuigen en vliegtuigen. Richard Shuttleworth, enige zoon van de eigenaren van het landgoed, was erg geïnteresseerd in voertuigen en vliegtuigen en begon deze in de jaren twintig te verzamelen. Tot de vliegtuigen behoren een Blériot XI en een Deperdussin 1910 monoplane. Deze Blériot uit 1909 is nu het oudste originele luchtwaardige motorvliegtuig ter wereld. Toen de Tweede Wereldoorlog begon, ging Richard in dienst bij de Royal Air Force Volunteer Reserve (RAFVR). Op 2 augustus 1940 verongelukte hij met een Fairey Battle tijdens een trainingsvlucht.

Lees meer

Fotoverslag Military Pageant Airshow Shuttleworth Collection 1 juli 2018

jul2018

Fotoverslag Military Pageant Airshow Shuttleworth Collection 1 juli 2018

Op 1 juli 2018 was er wederom een fantastische vliegshow op Old Warden, de basis van de Shuttleworth Collection. Deze show had als thema 100 jaar einde van de Eerste Wereldoorlog. De collectie heeft zelf een groot aantal vliegtuigen uit deze periode. Voor een deel zijn dit replica's, maar de collectie heeft ook originele exemplaren. Verder waren allerlei WO1 vliegtuigen te gast.

Lees meer