TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Gedenkteken Royal Gloucestershire Hussars

Gedenkteken voor de Royal Gloucestershire Hussars, een Yeomanry-regiment waarvan de oorsprong teruggaat tot 1795. Het werd opgericht om zich te verzetten tegen de burgeropstand en de Franse invasie en bood gedurende een groot deel van de 19e eeuw steun als bereden politie. De eerste slageer kwam in de Tweede Boerenoorlog.
Tijdens de Eerste Wereldoorlog diende het regiment in Gallipoli (1915), Sinaï (1916), Palestina (1917) en Syrië (1918) en deze zijn afgebeeld op panelen op het monument. Er worden 228 namen uit WO1 herdacht. Het monument, waarop ook het regimentsinsigne te zien is, werd onthuld door luitenant-generaal Sir P.W. Chetwode, die op 29 april 1922 het bevel voerde over het legerkorps waaraan het regiment was toegevoegd in Palestina. De herdenking werd regelmatig bijgewoond door overlevenden van de Slag om Katia op Katia-dag, 23 april.
Na de Eerste Wereldoorlog veranderde het regiment in een mechanisch regiment met pantserwagens. het vocht in de Noord-Afrikaanse campagne tijdens de Tweede Wereldoorlog en er is een plaquette toegevoegd die dit afbeeldt. De namen van degenen die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen, staan in de kathedraal van Gloucester.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Fedor de Vries
  • Foto's: Anthony (Sharky) Ward