TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Technische Museum van Vadim Zadorogny

Dit museum heeft een groot aantal WO2-gerelateerde wapens en voertuigen tot haar beschikking. Daarnaast beheert het museum ook een grote verzameling ouderwetse auto's.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

IS-2 Heavy Tank 1944-1973
The Encyclopedia of Weapons of WWII
  • Artikel door Wilco Vermeer
  • Geplaatst op 1 april 2003

Bf 109, Messerschmitt

In 1934 waren de standaardjagers van de Duitse Luftwaffe, de Heinkel He 51 en de Arado Ar 68, hard aan vervanging toe. Het luchtvaartministerie schreef dan ook een ontwerpcompetitie uit voor een jager dat snel, licht en wendbaar moest zijn. De Bayerische Flugzeugwerke (Bf) liet haar topconstructeur Willy Messerschmitt een ontwerp maken. Rechtstreeks afgeleid van een ander succesontwerp van Messerschmitt, de Messerschmitt Bf 108 Taiphun, werd een toestel ontwikkeld, aangedreven door een Britse Rolls Royce Kestrel motor met een vermogen van 695 pk. De eendekker, met intrekbaar landingsgestel, was in september 1935 al zover dat de eerste proefvluchten konden beginnen.

  • Artikel door Kaj Metz
  • Geplaatst op 8 oktober 2011

Zware tank IS-serie

De IS (Iosif Stalin - 'Joseph' is de verengelsing van 'Iosif') zware tank serie was het antwoord van de Sovjets op de nieuwe generatie Duitse tanks aan het front in 1944, zoals de Tiger I, de Panther en de Tiger II tank. Tussen 1943 en 1945 werden drie verschillende varianten in deze serie (IS-1, IS-2 en IS-3) ontworpen en gefabriceerd. In tegenstelling tot de IS-1 en IS-2 is de IS-3 nooit aan het front ingezet tegen het Duitse leger.