TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oorlogsgraf van het Gemenebest Protestante Kerkhof Earnewald

Op het Kerkhof bij de Protestante Kerk in Earnewâld (voorheen Eernewoude), Gemeente Tietjerksteradeel, ligt één Oorlogsgraf van het Gemenebest.
Het betreft het graf van:

Flight Sergeant (W.Op./Air Gnr.) Edward Joseph May, 755631,
Royal Air Force Volunteer Reserve, 61 Sqdn.,
Overleden op 05-09-1942, 22 jaar.
Hij is geboren op 17 december 1919, te Shepherd's Bush, Londen.

Op 5 september 1942 om 0.25 vertrok vanaf vliegbasis RAF Syerston de Lancaster R5682 met als missie: een bombardement op de stad Augsburg in Duitsland. Het toestel werd geraakt door Flak afweergeschut en werd vervolgens neergeschoten door een Duitse nachtjager. Hierna stortte het toestel om 2.51 neer in Wartena. Van de zeven bemanningsleden kwamen er drie om het leven. Eén ligt begraven op deze begraafplaats, één ligt in Wartena en de andere is nooit teruggevonden. De overige vier bemanningsleden zijn krijgsgevangen genomen door de Duitsers.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar.nl & Lodewijk Nauta
  • Foto's: Lodewijk Nauta

Gerelateerde boeken

53.131591, 5.942761

Monument voor neergestorte Britse bommenwerper in Friesland onthuld

apr2018

Monument voor neergestorte Britse bommenwerper in Friesland onthuld

In het huidige Nationaal Park De Alde Feanen (Oude Venen) in Friesland is een monument onthuld voor drie omgekomen bemanningsleden van een Lancaster bommenwerper. Het is zondag 76 jaar geleden dat het Britse gevechtsvliegtuig neerstorte op weg naar Bremen.

Lees meer