Dit monument staat op de Canadese Oorlogsbegraafplaats in Groesbeek. Het herdenkt 1030 gemenebest slachtoffers met onbekende graf locatie. Deze militairen raakten vermist tijdens gevechten in noord-west Europa van augustus 1944 tot aan het einde van de oorlog.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Paul Moerenhout
  • Foto's: Paul & Anneke Moerenhout (1,2,4,5) & Fedor de Vries (3)

16apr

Oorlogsveteraan William McGregor ziet het graf van zijn broer voor het laatst

GROESBEEK Ė De 94-jarige Canadese veteraan William McGregor heeft afgelopen week voor de laatste maal het graf van zijn broer bezocht op de Canadese Erebegraafplaats aan de Zevenheuvelenweg in Groesbeek. Liberation Tours Canada maakt momenteel een speciale reis door Frankrijk, BelgiŽ en Nederland naar diverse historische plaatsen uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Lees meer

24dec

Fotoverslag Lichtjes in Groesbeek

Vandaag werden er door kinderen ruim 2600 kaarsjes geplaatst op de oorlogsgraven van de Canadese Oorlogsbegraafplaats Groesbeek. Het programma begon om half vier 's middags. Daarvoor hadden vele vrijwilligers de kaarsjes al aangestoken en klaargezet om later door de kinderen bij de graven geplaatst te worden. Door de harde wind was het helaas erg lastig de kaarsjes aan te krijgen en te laten branden. De vele vrijwilligers hadden hun handen vol om de kaarsjes keer op keer weer opnieuw aan te steken. Hieronder enkele foto's die wij vandaag hebben gemaakt.

Lees meer

Lees meer (3)