TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oorlogsmonument Alblasserdam

Het monument bestaat uit een zuil met daarop een leeuw die met een poot op het wapen van Alblasserdam rust. Daar om heen staan vier bakstenen kolommen met plaquettes.

Op drie kolommen van het Oorlogsmonument worden de inwoners herdacht, die zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog, waarvan 28 ten gevolge van het hevige bombardement op 11 mei 1940.

Op de vierde kolom staan de namen van gesneuvelde militairen in Alblasserdam, tijdens de meidagen van 1940. Verder staan op die kolom drie militairen, afkomstig uit Alblasserdam, gesneuveld in Nederlands Oost Indië tijdens de politionele acties.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Dick de Bruijne
  • Foto's: Dick de Bruijne

51.860317, 4.661186

Leerlingen adopteren monument

apr2018

Leerlingen adopteren monument

Alblasserdam - Om de herinnering aan de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog in Alblasserdam levend te houden, adopteert een groep leerlingen elk jaar het oorlogsmonument in de Polderstraat. Dit jaar is groep 7 van basisschool Het Palet aan de beurt. Op maandag 9 april werd de adoptie door middel van een kranslegging bij het monument symbolisch aanvaard.

Lees meer