Nederlands Ereveld Orry-la-Ville

Het ereveld, wat niet op een begraafplaats ligt maar een aparte oorlogsbegraafplaats is, telt 114 graven van Nederlanders die omkwamen in Frankrijk. Verder bevinden zich in het ereportaal nog eens een aantal gedenkplaten met de namen van 108 Nederlandse slachtoffers die elders begraven liggen of vermist zijn. Drie van deze platen geven de namen van militairen die omkwamen bij de torpedering van het S.S. Pavon bij Duinkerken (1940). Eťn gedenkplaat werd geschonken door de voormalige verzetsbeweging 'Union Patriotique Nťerlandaise' en bevat de namen van Nederlandse verzetsstrijders in Frankrijk en van Nederlandse verzetsstrijders die omkwamen tijdens hun doortocht door Frankrijk.

Bij dit ereveld is een tweetalig (Nederlands/Frans) bord geplaatst met achtergrondinformatie over het ereveld en de daar begraven oorlogsslachtoffers.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Fedor de Vries
  • Foto's: Bert Jans

Gerelateerde boeken

Germany's Lightning War
The Second World War
BelgiŽ in de Tweede Wereldoorlog 10
Pantserspitsen tegen Frankrijk en BelgiŽ
Blitzkrieg in the West

mrt2014

Eerste fase renovatie ereveld Orry-la-Ville voltooid

Met het rooien van alle heggen, struiken en planten en het kappen van ruim 20 bomen op en rond het ereveld is de eerste fase van de ingrijpende renovatie van het Nederlands ereveld Orry-la-Ville bij Parijs voltooid. Het ereveld geeft op dit moment een kale en desolate indruk. Gelukkig zal dit niet lang duren.

Lees meer

Lees meer (19)