TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Monument Slag om Bois des Monts en om Château St. Côme Bréville-les-Monts

Het monument werd opgericht ter nagedachtenis van de slag om het Bois des Monts en de Slag om het kasteel van St. Côme (7 tot 13 juni 1944).

De tekst op het monument (vertaald):
In de nacht van 7 juni 1944, de 9e Parachute Bataljon, teruggebracht tot 85 man na de gevechten nabij Merville en Amfreville/Le Plein, bezette les Bois de Mont en het kasteel van St. Côme met de orders om dit gebied met uitzicht op de vlakte van Ranville en de brug over de Orne en over het kanaal te behouden.
In de volgende dagen werd de kracht van het bataljon versterkt tot zo’n 270 man. Het werd versterkt door het 5e Batalion ‘The Black Watch’ en elementen van de Royal Armoured Corps, Eerste Canadese Parachute Bataljon en andere Luchtlandingstroepen.
Tussen 7 en 13 juni, de vijand viel met een toenemende kracht aan. Men viel met 3 infanterie battaljons, artillerie en een squadron aan. Hierdoor had men een kracht van 4 tegen 1.
Ondanks de man tot man gevechten, kon de vijand niet doorstoten en de vijand leidde vele slachtoffers.
Op 13 juni, de 9e Parachute Bataljon werd door de 52nd Oxfordshire and Buckinghamshire Light Infantry afgelost en vertrokken richting een andere frontplaats met maar 150 man.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde video's