TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Moffett Field

Moffett Field is in 1931 door de U.S. Navy als enorme luchtschipbasis gebouwd. Deze basis kreeg later de naam Naval Air Station Sunnyvale. De landingsbaan van de air station kreeg de naam Moffett Field, ter nagedachtenis aan Rear. Adm. William A. Moffett. Moffett werd een trainingsbasis van het leger toen de tijdperk van de luchtschepen voorbij was. In 1939 werd hier de Ames Aeronautical Laboratory gevestigd. Het laboratrum hield zich bezig met windtunneltesten op hoge snelheid.

Na de aanval op Pearl Harbor werd de basis weer overgenomen door de U.S. Navy, die Moffett gebruikte voor Blimp luchtschepen. Deze luchtschepen werden door de U.S. Navy gebruikt voor verkenning, patrouillering en tegen bommenwerpers. In begin 1945 kreeg de basis een grote revisie faciliteit voor tansportvliegtuigen. In maart dat jaar werd hier een intacte Japanse ballon getest.

De enorme hangars voor de luchtschepen zijn nog te bezichtigen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar
  • Foto's: Wayne Hsieh
  • Richard E. Osborne, World War II Sites in the United States - A Tour Guide & Directory

37.41546791, -122.04807445