TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

KwK Stand Fort bij Vijfhuizen

Deze betonnen geschutsopstelling voor een 5cm luchtafweergeschut is tijdens de Duitse bezetting gebouwd bij het Fort bij Vijfhuizen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Lezingenmiddag Luuk Wilmering en Paul Jan Nelissen in Fort bij Vijfhuizen

nov2016

Lezingenmiddag Luuk Wilmering en Paul Jan Nelissen in Fort bij Vijfhuizen

Op zondag 20 november organiseert Fort bij Vijfhuizen een lezingenmiddag met kunstenaar Luuk Wilmering en scenarioschrijver Paul Jan Nelissen ter gelegenheid van Wilmerings tentoonstelling Nagekomen Oorlogsberichten, tot en met 11 december te zien in het Fort.

Lees meer

Nagekomen Oorlogsberichten in het Fort bij Vijfhuizen

okt2016

Nagekomen Oorlogsberichten in het Fort bij Vijfhuizen

Dit najaar presenteert Fort bij Vijfhuizen de tentoonstelling Nagekomen Oorlogsberichten van de Haarlemse kunstenaar Luuk Wilmering (1957), een reconstructie van het militaire verleden van zijn vader, die zowel in het Haarlemse verzet als in Nederlands-IndiŽ actief was. De kunstenaar zelf noemde zijn installatie al eens ďeen soort oorlogsrariteitenkabinetĒ. De tentoonstelling bestaat uit fotoís, documenten en objecten. Op zondag 16 oktober om 15.00 uur wordt de expositie geopend in aanwezigheid van de kunstenaar.

Lees meer