Oorlogsverzetsmuseum Rotterdam

Het Oorlogsverzetsmuseum Rotterdam is ontstaan vanuit de particuliere verzameling van Arie Mast.
Het geeft een duidelijk beeld van de oorlogsjaren in Rotterdam en omgeving. Vanaf de mobilisatie via het bombardement, de Duitse propaganda, de jodenvervolging, de illegaliteit tot en met de bevrijding.
Het museum heeft een uitgebreide collectie van voorwerpen, kleding, foto's en affiches uit de periode 1940 - '45.

Dit museum is educatief voor zowel jong als oud. Uniformen tonen hoe een militair er in die dagen uitzag. Ook het verhaal van de Rotterdamse jodenvervolging wordt getoond aan de hand van foto's en documenten.

Tevens heeft ovm Rotterdam kosten nog moeite bespaard om een mooie en vooral educatieve website neer te zetten.
Dit museum lijkt me meer dan de moeite waard om gezien te worden, en vergeet de website niet.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

jun2014

Gezocht: slachtoffers van het bombardement

In 2015 zal op een nader te bepalen locatie in Rotterdam de tentoonstelling ĎDe Aanval Ė Rotterdam onder vuur, 10-14 mei 1940í te zien zijn. Onderdeel van de expositie zijn de namen, gezichten en verhalen van zoveel mogelijk van de circa 850 mensen die omkwamen bij het bombardement van 14 mei 1940. Namens Museum Rotterdam houdt conservator en projectleider Liesbeth van der Zeeuw zich met het verzamelen van die namen bezig.

Lees meer

jul2013

Museumbaas vindt gestolen kampgeld terug in brievenbus

Důlgelukkig is Johan van der Hoeven, directeur van het OorlogsVerzetsMuseum in Rotterdam. Want het eerder dit jaar uit een vitrine gestolen Buchenwald-geld is terecht. Het werd afgelopen weekend waarschijnlijk door de dief zťlf door de brievenbus van het museum gegooid. 'Een geschenk uit de hemel,' aldus de blije museumbaas.

Lees meer