TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Oorlogsgraven van het Gemenebest Abbeville Extension

De Gemeentelijke Begraafplaats van Abbeville werd vanaf november 1914 gebruikt om gevallenen uit het Gemenebest te begraven. De uitbreiding startte in september 1916.

In het begin van de Tweede Wereldoorlog was Abbeville een belangrijk vliegveld. Eind mei 1940 werd de stad veroverd door de Duitsers en het lukte niet deze terug te drijven ondanks een poging daartoe.

Eind 1943 werd het vliegveld van Abbeville gebruikt als opslag voor onderdelen voor de Vliegende Bommen en werd zwaar gebombardeerd door de luchtmacht van het Gemenebest.

Op 4 september 1944 werd de stad bevrijd door Canadese en Poolse troepen.

De Gemeentelijke Begraafplaats van Abbeville bevat 30 oorlogsgraven van het Gemenebest uit de Tweede Wereldoorlog en 774 uit de Eerste Wereldoorlog. De uitbreiding van de begraafplaats bevat 348 oorlogsgraven van het Gemenebest uit de Tweede Wereldoorlog en 1754 uit de Eerste Wereldoorlog. De graven van de Tweede Wereldoorlog liggen in een apart gedeelte achter het Cross of Sacrifice.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Lees meer (1)