TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Overlord Museum

Gelegen op korte afstand van het beroemde "Omaha Beach", langs de D514 met uitzicht op de rotonde die toegang tot de Amerikaanse Begraafplaats in Colleville-sur-mer biedt. Overlord Museum behandelt voornamelijk de geallieerde landingen in NormandiŽ en de opmars naar Paris, maar geeft ook korte achtergrond informatie over de oorlogsjaren ervoor.

De collectie werd verzameld door Michel Leloup (1929-2011), die zowel een getuige van het conflict, als een betrokkene bij de reconstructie van NormandiŽ was. Persoonlijke items van individuele soldaten en gepantserde gevechtsvoertuigen van de zes legers in NormandiŽ worden gepresenteerd als een reeks van reconstructies die meer dan 35 voertuigen, tanks en kanonnen tonen. In het museum zijn naast de geallieerde Sherman tanks ook een PzKpfw V Panther en een PzKpfw IV te bewonderen.

Het museum was sinds 1987 gevestigd in Falaise, en werd op 5 juni 2013 geopend op de huidige plek.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: STIWOT
  • Foto's: Jeroen Koppes (1, 2, 3), Lennard Bolijn (4, 5)

Gerelateerde boeken

D-Day
Sherman Medium Tank 1942-45
D-Day, 6 juni 1944
Omaha Beach
D-Day
Omaha Beach