TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Widerstandsnest 177 Lautenschlag - 688 Kleinstunterstand für 6 Mann

Dit Widerstandsnest (zelfstandig infanteriesteunpunt) was onderdeel van de Duitse Atlantikwall.

Deze versterkte positie was op de Mont aux Loups gelegen, welke ongeveer 50 meter boven de zeespiegel uitkomt en aldus het westelijke uiteinde van de Baai van Wissant domineert. De positie was vroeg in de oorlog niet bezet. Stützpunkt 190 "Lautenschlag" was nabij het Baraque Fricot gelegen, meer naar het noorden en dichter bij de zee. Interessant is dat de naam refereerde aan de luide knallen die gehoord werden wanneer het grote geschut van de batterij "Grosser Kurfürst" vuurde.

De voornaamste taak van de versterkte positie, observatie, kwam voor rekening van twee observatiebunkers: de noordelijke bunker die naar de zee uitkeek; de zuidelijke bunker naar Audinghen.
De soldaten waren in R668 en Wellblech personeelsbunkers ondergebracht.

In 1944 werd een flankeerkazemat van het type R612 aan de versterkte positie toegevoegd, welke er voor zorgde dat de codering veranderde in Stützpunkt 177 "Lautenschlag". De positie was eveneens compagniehoofdkwartier.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)