TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Corregidor - Battery Hearn

Batterij Hearn bestond uit een stuk geschut van 12 inch (305 mm) met een bereik van 27 kilometer. Dit geschut kon 360 graden draaien maar vanwege de lage maximale elevatie kon deze niet gebruikt worden om op de Japanse posities op Bataan te vuren.

De bouw duurde van september 1918 tot juni 1921. Oorspronkelijk bestond de batterij uit Smith 1 en 2. De kanonnen stonden echter zo ver uit elkaar dat ze tactisch als twee aparte batterijen opereerden. Logischerwijs werden ze dus opgesplitst in twee batterijen: Smith 1 werd omgedoopt tot Smith en Smith 2 werd omgedoopt tot Hearn.

De zware kanonnen op Corregidor dateren uit het tijdperk van de kanonneerbootdiplomatie en vielen snel toen in maart 1942 Japanse troepen het eiland overvielen.

Onafhankelijke reizigers naar Corregidor kunnen de vele betonnen wegen en paden van de eilanden bewandelen, vaak onder een jungle-bladerdak.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Tracesofwar + Matthew Stevenson
  • Foto's: Matthew Stevenson