TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Gedenktekens & Herdenkingsramen St Marys kerk Melton Mowbray

In de St Marys kerk zijn een aantal plaquettes en een herdenkingsramen.

Monument slachtoffers Eerste Wereldoorlog Melton Mowbray
Op dit monument in de St Marys kerk in Melton Mowbray staan de namen van de inwoners van Melton Mowbray die zijn omgekomen tijdens de Eerste Wereldoorlog. De centrale tekst luidt:
DIT MONUMENT EN HET RAAM ER BOVEN ZIJN OPGERICHT TER GLORIE VAN GOD, EN DE ONUITWISBARE HERINNERING AAN DE OFFICIEREN, ONDEROFFICIEREN EN MANSCHAPPEN VAN MELTON MOWBRAY DIE HUN LEVEN GAVEN VOOR KONING EN VADERLAND TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG IN 1914-1919.
HUN NAMEN ZULLEN EEUWIG VOORTLEVEN.


Plaquettes 156th Battalion
In de St Marys kerk in Melton Mowbray hangen deze plaquettes van het 156e bataljon van het Parachute Regiment. De tekst op de centrale plaquette luidt:
IN HERINNERING AAN DE OFFICIEREN EN MANSCHAPPEN VAN HET 156E BATALJON VAN HET PARACHUTE REGIMENT DIE OP 18 SEPTEMBER 1944 HUN BASIS IN DEZE PAROCHIE VERLIETEN OM NAAR ARNHEM TE VLIEGEN, EN DIE DAAR STIERVEN VOOR ONZE VRIJHEID.
"O VALIANT HEARTS."


Op de andere plaquettes staan de namen van de slachtoffers van dit bataljon in Arnhem en van andere slagvelden.

Monument Boerenoorlog Melton Mowbray
Dit monument in St. Marys Church herdenkt de inwoners van Melton Mowbray die hun leven hebben gegeven in de Tweede Boerenoorlog (1899-1902).

Herdenkingsraam Captain Gordon Edward Boileau Wood
Dit herdenkingsraam, in de St Mary's Church, herdenkt Captain Gordon Edward Boileau Wood, die zijn leven gaf bij Zeerust op 20 oktober 1900 in de Tweede Boerenoorlog (1899-1902).

Plaquette Archibald Henry Brocklehurst
In de St Marys kerk in Melton Mowbray hangt deze plaquette. De tekst luidt:
IN TROTSE EN LIEFDEVOLLE HERINNERING AAN ARCHIBALD HENRY BROCKLEHURST, KAPITEIN VAN HET 1E BATALJON KING'S ROYAL RIFLES, TWEEDE ZOON VAN ALFRED EN FLORENCE BROCKLEHURST.
GEWOND GERAAKT IN DE SLAG OM AISNE 1914, NOGMAALS IN IEPER 1915 EN DODELIJK TE DELVILLE WOOD.
OVERLEDEN IN HET ZIEKENHUIS TE CORBIE OP 13 JULI 1916 OP DE LEEFTIJD VAN 28 JAAR. BEGRAVEN OP HET KERKHOF TE CORBIE IN FRANKRIJK.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Arjan Vrieze & Fedor de Vries
  • Foto's: Arjan Vrieze (1, 2, 3, 4), Basher Eyre (5)

Gerelateerde boeken

52.763638, -0.886211