TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Poolse Oorlogsgraven Gemenebest Begraafplaats Bergen op Zoom

Op de Gemenebest Begraafplaats in Bergen op Zoom zijn 22 Poolse Oorlogsgraven van gesneuvelden uit de Tweede Wereldoorlog.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar.com
  • Foto's: Rick Bakema

51.502372, 4.33284

Bemanning neergestorte bommenwerper heeft na 80 jaar een laatste rustplaats

24jun

Bemanning neergestorte bommenwerper heeft na 80 jaar een laatste rustplaats

Jan, Karel, Leonard, Vilťm en Alois hebben na ruim tachtig jaar hun laatste rustplaats gekregen in Bergen op Zoom. Donderdag werden ze met een plechtige ceremonie begraven op de Britse militaire begraafplaats. De vijf mannen uit voormalig Tsjechoslowakije kwamen in 1941 om het leven bij een vliegtuigcrash in het Noord-Hollandse Nieuwe Niedorp. Ze gingen niet van huis om helden te worden, maar helden zijn ze, vertelt Radan Bukva de achterneef van Vilťm.

Lees meer

Onbekende jongens uit de Eerste Wereldoorlog in Brabantse bodem

nov2018

Onbekende jongens uit de Eerste Wereldoorlog in Brabantse bodem

Ze rusten al meer dan een eeuw in ons land: zeven Britse militairen die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het bijzondere is dat ze in Bergen op Zoom liggen en niemand weet eigenlijk goed waarom. Wij zochten het uit.

Lees meer

Lees meer (22)