TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hiroshima Vredesmonument (Genbaku Domu)

Deze ruïne, dat vóór het verwoestende bombardement bekend stond als de Hiroshima Prefecturele Industriele Promotie Zaal, herdenkt de slachtoffers van de atoombom "Little Boy". Deze bom werd op 6 augustus 1945 boven Hiroshima gedropt door het Amerikaanse leger en ontplofte 150 meter vanaf dit gebouw op 600 meter hoogte. Vanaf 1996 staat de Genbaku Domu op de UNESCO Werelderfgoedlijst

Tussen de 70.000 en 80.000 inwoners werden in één klap weggevaagd en 70.000 andere raakten (zwaar) gewond door "Little Boy". 69 % van Hiroshima werd in puin gelegd.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Inferno
De Tweede Wereldoorlog
De vernietiging van Hiroshima
De Atoombom
Het Konikrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog 11b
Fat man in Nagasaki

34.395556, 132.453611

'Mensheid speelt met vuur', waarschuwt VN-baas in Hiroshima

aug2022

'Mensheid speelt met vuur', waarschuwt VN-baas in Hiroshima

De mensheid 'speelt met vuur' als het gaat om de nucleaire veiligheid. Dat zei VN-secretaris-generaal Antonio Guterres zaterdag tijdens een herdenkingsceremonie in Hiroshima.

Lees meer

Japanse premier Abe roept op: stop met atoomwapens

aug2020

Japanse premier Abe roept op: stop met atoomwapens

De Japanse premier Shinzo Abe heeft bij de herdenking van de atoombomaanval op Hiroshima van 75 jaar geleden opgeroepen tot het afschaffen van kernwapens. Abe wees daarbij op de verslechtering van de internationale veiligheidssituatie.

Lees meer