Arlington National Cemetery

Arlington National Cemetery stamt uit de Amerikaanse Burgeroorlog en bevat oorlogsgraven uit diverse oorlogen waarin Amerika deelnam, waaronder de Eerste en Tweede Wereldoorlog en de oorlog in Korea en Vietnam. Ook zijn hier veteranen van die oorlogen begraven. In 2016 waren op de begraafplaats in totaal meer dan 400.000 graven. Buiten de vele graven zijn er ook talrijke monumenten te vinden ter nagedachtenis aan oorlogsslachtoffers, veldslagen en regimenten.

Er zijn veel grote namen begraven op Arlington National Cemetery. Onder hen zijn John F. Kennedy, Abner Doubleday, Omar Nelson Bradley, Frank J. Fletcher, William "Bull" Halsey, Audie Murphy, Robert F. Sink en Jonathan Mayhew Wainwright IV.

Op de begraafplaats zijn ook 11 oorlogsgraven van het Gemenebest uit de Eerste en 21 uit de Tweede Wereldoorlog en 4 Nederlandse oorlogsgraven uit de Tweede Wereldoorlog.

De National Cemeteries in de Verenigde Staten zijn in principe militaire begraafplaatsen, waar zowel oorlogsgraven, graven van militairen als graven van veteranen zijn. Ook echtgenotes of echtgenoten hiervan kunnen hier begraven worden, als ook personen waar een uitzondering voor wordt gemaakt. Daarnaast zijn er ook per staat speciale begraafplaatsen voor veteranen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Where Valor Rests