Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Arlington National Cemetery

Arlington National Cemetery stamt uit de Amerikaanse Burgeroorlog en bevat oorlogsgraven uit diverse oorlogen waarin Amerika deelnam, waaronder de Eerste en Tweede Wereldoorlog en de oorlog in Korea en Vietnam. Ook zijn hier veteranen van die oorlogen begraven. In 2016 waren op de begraafplaats in totaal meer dan 400.000 graven. Buiten de vele graven zijn er ook talrijke monumenten te vinden ter nagedachtenis aan oorlogsslachtoffers, veldslagen en regimenten.

Er zijn veel grote namen begraven op Arlington National Cemetery. Onder hen zijn John F. Kennedy, Abner Doubleday, Omar Nelson Bradley, Frank J. Fletcher, William "Bull" Halsey, Audie Murphy, Robert F. Sink en Jonathan Mayhew Wainwright IV.

Op de begraafplaats zijn ook 11 oorlogsgraven van het Gemenebest uit de Eerste en 21 uit de Tweede Wereldoorlog en 4 Nederlandse oorlogsgraven uit de Tweede Wereldoorlog.

De National Cemeteries in de Verenigde Staten zijn in principe militaire begraafplaatsen, waar zowel oorlogsgraven, graven van militairen als graven van veteranen zijn. Ook echtgenotes of echtgenoten hiervan kunnen hier begraven worden, als ook personen waar een uitzondering voor wordt gemaakt. Daarnaast zijn er ook per staat speciale begraafplaatsen voor veteranen.

Op de Nationale Begraafplaats Arlington bevind zich het graf van President John F. Kennedy.

John Fitzgerald Kennedy werd op 2 mei 1917 geboren in Brooklyn. John F. Kennedy werd door rugletsel in 1941 afgekeurd voor de landmacht. Uiteindelijk slaagde hij er wel in dienst te komen bij de Marine tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Als luitenant kreeg hij het bevel over motortorpedoboot PT-109, deze was actief in de Stille Oceaan. Op 2 augustus 1943 werd deze aangevallen door de Japanse torpedobootjager Amagiri. De jager ramde het schip van John F. Kennedy dat hierdoor letterlijk in tweeŽn werd gespleten. John F. Kennedy en de andere overlevenden dreven hierna twee dagen rond op het restant van de patrouilleboot. Uiteindelijk wisten ze zwemmend een vijf kilometer verderop gelegen eilandje, Plum Pudding Island, te bereiken en overleefden zij deze aanslag.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Where Valor Rests
On Hallowed Ground