TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Arlington National Cemetery

Arlington National Cemetery stamt uit de Amerikaanse Burgeroorlog en bevat oorlogsgraven uit diverse oorlogen waarin Amerika deelnam, waaronder de Eerste en Tweede Wereldoorlog en de oorlog in Korea en Vietnam. Ook zijn hier veteranen van die oorlogen begraven. In 2016 waren op de begraafplaats in totaal meer dan 400.000 graven. Buiten de vele graven zijn er ook talrijke monumenten te vinden ter nagedachtenis aan oorlogsslachtoffers, veldslagen en regimenten.

Er zijn veel grote namen begraven op Arlington National Cemetery. Onder hen zijn John F. Kennedy, Abner Doubleday, Omar Nelson Bradley, Frank J. Fletcher, William "Bull" Halsey, Audie Murphy, Robert F. Sink en Jonathan Mayhew Wainwright IV.

Op de begraafplaats zijn ook 11 oorlogsgraven van het Gemenebest uit de Eerste en 21 uit de Tweede Wereldoorlog en 4 Nederlandse oorlogsgraven uit de Tweede Wereldoorlog.

De National Cemeteries in de Verenigde Staten zijn in principe militaire begraafplaatsen, waar zowel oorlogsgraven, graven van militairen als graven van veteranen zijn. Ook echtgenotes of echtgenoten hiervan kunnen hier begraven worden, als ook personen waar een uitzondering voor wordt gemaakt. Daarnaast zijn er ook per staat speciale begraafplaatsen voor veteranen.

Op de Nationale Begraafplaats Arlington bevind zich het graf van President John F. Kennedy.

John Fitzgerald Kennedy werd op 2 mei 1917 geboren in Brooklyn. John F. Kennedy werd door rugletsel in 1941 afgekeurd voor de landmacht. Uiteindelijk slaagde hij er wel in dienst te komen bij de Marine tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Als luitenant kreeg hij het bevel over motortorpedoboot PT-109, deze was actief in de Stille Oceaan. Op 2 augustus 1943 werd deze aangevallen door de Japanse torpedobootjager Amagiri. De jager ramde het schip van John F. Kennedy dat hierdoor letterlijk in tweeŽn werd gespleten. John F. Kennedy en de andere overlevenden dreven hierna twee dagen rond op het restant van de patrouilleboot. Uiteindelijk wisten ze zwemmend een vijf kilometer verderop gelegen eilandje, Plum Pudding Island, te bereiken en overleefden zij deze aanslag.

Op de Arlington National Cemetery zijn Amerikaanse oorlogsgraven uit de Amerikaanse Burgeroorlog, de Eerste- en Tweede Wereldoorlog en vele andere oorlogen waarin Amerika deelgenomen heeft.

Afghanistan/Operation Enduring Freedom & Iraqi Freedom
Op de begraafplaats Arlington National Cemetery zijn de graven (vrijwel alle in Section 60) van de soldaten die vochten voor de Verenigde Staten van Amerika en die hun leven hebben gegeven in de oorlog in Afghanistan, Operation Enduring Freedom of Iraqi Freedom.

Tomb of the Unknowns
In 1921 werd een onbekende soldaat, gesneuveld tijdens de Eerste Wereldoorlog, op Arlington National Cemetery begraven. In 1932 werd een tombe van wit marmer boven zijn graf geplaatst, met daarop de tekst "Here rests in honored glory, an American Soldier known but to God".

Later werden hier ook de lichamen begraven van onbekende soldaten die zijn gesneuveld in de Tweede Wereldoorlog en in de oorlogen in Korea en Vietnam.
De tombe wordt sindsdien The Tomb of the Unknowns genoemd en word 7 dagen per week, 24 uur per dag bewaakt.

Het graf van de onbekende soldaat van de Vietnamoorlog is leeg. De hierin begraven militair is in 1998 toch nog geÔdentificeerd, het bleek het lichaam van de in Vietnam gescrashte vliegenier First Lieutenant Michael Joseph Blassie.

Grafmonument John Rodgers Meigs
Op Arlington National Cemetery is het graf van John Rodgers Meigs, naast het graf van zijn vader Montgomery C. Meigs die de oprichter was van Arlington National Cemetery. John Rodgers Meigs was luitenant in de Unie en werd gedood in oktober 1864 bij Harrisonburg. Het graf geeft de omstandigheden van zijn dood aan.

Grafmonument Veldmaarschalk John Greer Dill
Op de Oorlogsbegraafplaats Arlington staat het monument met het graf van Veldmaarschalk Sir John Greer Dill.

Sir John Greer Dill was een Britse commandant tijdens de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. Van mei 1940 tot december 1941 was hij chief of the Imperial General Staff.
Sir John Greer Dill diende tot zijn dood 4 november 1944 in Washington.
In 1944 werd hem postuum de Amerikaanse Distinguished Service Medal toegekend en ontving hij een ongekende gezamenlijke resolutie van het Amerikaanse Congres als waardering voor zijn diensten.

Grafmonument Generaal Philip Kearny
Op Arlington National Cemetery is een monument met graf geplaatst voor General Philip Kearny.
General Philip Kearny was een United States Army officer, bekend door zijn leiderschap in de Mexicaans-Amerikaanse Oorlog en de Amerikaanse Burgeroorlog.
General Philip Kearny werd gedood tijdens een actie in de Battle of Chantilly op 01-09-1862.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

On Hallowed Ground
Where Valor Rests

38.879981, -77.068409

Lees meer (460)