TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Italiaans Forum

Het "Foro Italico" werd als "Foro Mussolini" gebouwd en was ťťn van de belangrijkste prestigeobjecten van het Italiaans Fascisme.

Het Foro is een groot sportcomplex dat werd gebouwd om de Olympische Zomerspelen van 1940 in Rome te kunnen organiseren (Deze gingen uiteindelijk door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog niet door). Het complex bestaat uit het Olympisch Stadion, een Olympisch zwembad en vele andere gebouwen voor sportevenementen en het onderbrengen van sporters. De architecten Enrico Del Debbio en Luigi Moretti moesten van Mussolini een sfeer creŽren waarmee de Fora van Ceasar en Augustus werd overtroffen. Hiermee is het Foro Italico een voorbeeld van het gebruik van de sport als propaganda voor het Fascisme zoals de Duitsers de Olympische Spelen van 1936 gebruikten. Naast de gebouwen ten bate van de sport en de Mussolini Obelisk bevinden zich in het Foro 60 monumentale beelden uit marmer en een mosaikbodem met de teksten DVCE (ĄLeiderď), DVCE A NOI (ĄOnze Duceď), MOLTI NEMICI MOLTO ONORE (ĄVeel vijanden, veel eerď) en DVCE LA NOSTRA GIOVINEZZA A VOI DEDICHIAMO (ĄDuce, wij schenken u onze Jeugd").
De brug Ponte Duca d'Aosta vormde de toegang tot het complex.
De naam "Foro Italico" kreeg het complex na de val van Mussolini in 1944.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Wilco Vermeer
  • Foto's: Patrick Vermeer