TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Kerkers van Fort Santiago

In deze kerkers werden tijdens de Japanse bezetting krijgsgevangenen, verzetslieden en politieke gevangenen opgesloten. Velen overleefden de bezetting niet.

Fort Santiago in Manilla, zoals Fort Stotsenbergh in Noord-Luzon, was al een militair kamp van het 26e Amerikaanse cavalerieregiment Cavalry, ook bekend als Philippine Scouts. Dit kamp was onder Lt. Moses B. Mohammed, Amerikaans leger. Toen de Japanners de Pearl Harbor in Hawaii aanvielen, vielen de Japanners vervolgens Manilla aan, waarbij ze de meeste gebouwen in de stad Manila bezetten. Fort Santiago werd vervolgens verlaten door de 26e cavalerie Amerikaanse regimentofficieren en mannen. Toen vonden de meesten hun toevlucht in Noord-Luzon en gingen verder als guerrillastrijders. Majoor Edwin Price Ramsey, ook van het 26th Cavalry U.S Regiment, werd ook verspreid vanuit Stotsenbergh en voerde toen net als de rest ook een guerrillaoorlog tegen de Japanners.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)