TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Crashlocatie Bf 109 Werknummer 464162

Uit Onder de bescherming van de Engel Gabriël:

Wim Verschuuren vertelt: "Die dag [1 januari 1945] moest ik de mis dienen in Aarle-Rixtel. Dat is een heel eind van Overbrug. Tijdens de mis hoorden wij het gedonder van het luchtafweergeschut in de buurt. Op de terugweg zagen we in de omgeving van café Schevelingen drie vliegtuigen liggen en dode vliegers, in stukken. Tegenover het café sloeg een propeller van een van de vliegtuigen in de grond en overal lagen brokstukken. We dachten dat achter de boerderij in de boomgaard een bom was neegekomen die niet ontploft was. Vader ging omzichtig de zaak verkennen en kwam terug met de mededeling dat het geen bom was maar een brandstoftank van een van de vliegtuigen. We vonden in de weilanden ten noordwesten van Sluis 7 veel resten van omgekomen Duitse vliegers; onder andere een laars met inhoud. Een boordmitrailleur heeft vader nog jaren gebruikt als weipaal. "

"De vliegtuigen vlogen zo laag dat ze tegen de hoogspanningskabels op de Heikant aanvlogen," licht de heer van Segghelen toe. Daardoor doken ze anderhalve kilometer verder in de wielanden neer."

Er wordt hier gesproken van drie vliegtuigen, er is maar één bekend. Dit vliegtuig crashte aan de andere kant van de weg, in het weiland ten zuiden van de Goorloop, tussen de Aarle-Rixelseweg en de Kanaaldijk N.W..

Bemanning:
Flugzeugführer Lt. H-U. Jung, begraven op Ysselsteyn.

De foto linksonder op het bordje is van de Messerschmitt Me 262 die bij Helmond neer kwam.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken