Specials

  • Artikel door Wilco Vermeer
  • Geplaatst op 14 februari 2006

Spaanse Burgeroorlog


  • Artikel door Kevin Prenger
  • Geplaatst op 15 januari 2005

Frank, Anne


  • Artikel door Pieter Schlebaum
  • Geplaatst op 13 juli 2011

Aanslag op het bevolkingsregister van Amsterdam


  • Artikel door Luuk van Rinsum
  • Geplaatst op 21 februari 2019

Rauter - Himmlers vuist in Nederland


  • Artikel door Peter Kimenai
  • Geplaatst op 3 januari 2010

Ontsnapping van Hr. Ms. Abraham Crijnssen


Laatste nieuws

22mrt

Auteur Marcel Haenen spreekt in Vught over biografie Max Moszkowicz

Op vrijdag 5 april is Marcel Haenen, auteur van ĎDe bokser: het leven van Max Moszkowiczí te gast in de monumentale Lambertuskerk (Helvoirtseweg 5) in Vught. Nationaal Monument Kamp Vught organiseert in samenwerking met het Lambertuspodium een gesprek met Haenen onder leiding van Twan van den Brand (oud-journalist Brabants Dagblad). Pieter Jongstra (voorzitter van het Lambertuspodium) opent de avond om 18.00 uur. Hierna houdt Jeroen van den Eijnde (directeur Nationaal Monument Kamp Vught) een welkomstwoord. Auteur Marcel Haenen introduceert de biografie en tijdens een gezamenlijke maaltijd kunnen bezoekers vragen bedenken voor het interview.

Lees meer

22mrt

74 jaar na 'zwarte dag van Nijverdal' is herdenking aan bombardement nog springlevend

Het is vandaag precies 74 jaar geleden dat de 'zwarte dag van Nijverdal' plaatsvond: de stad werd gebombardeerd door de geallieerden in de staart van de Tweede Wereldoorlog. Vanochtend wordt het bombardement, waarbij 73 doden vielen, herdacht.

Lees meer

22mrt

Lezing over Zwolle in de Tweede Wereldoorlog

Zwolle - Er komt een derde lezing 'Zwolle in de Tweede Wereldoorlog'. De kaarten voor de lezingen op 9 en 19 april waren zo snel op dat er een derde lezing komt, op dinsdag 16 april, om 19.30 uur in Stadkamer Centrum aan de Zeven Alleetjes.

Lees meer

22mrt

Het onbekende verhaal van de witte bussen tijdens Tweede Wereldoorlog

ROSMALEN - 'Linksaf betekende de vrijheid, rechtsaf dat we opnieuw opgesloten zouden worden. We gingen ... linksaf! Plotseling klonk het bevel: Terug! Tegenstribbelend werd dit bevel uitgevoerd. Gelukkig waren we nog steeds buiten de poort. Eindelijk, daar kwamen de grote witte bussen. Een enorm gejuich barstte los.' Een citaat van een gevangene uit het boek 'Met witte bussen naar de vrijheid' waar schrijver Arie Wolfert zondag over vertelt in Rosmalen.

Lees meer

22mrt

Ook Veghel wil Struikelstenen voor de 15 gedeporteerde Joden

VEGHEL - In navolging van Oss en Uden wil ook Veghel zogenaamde Struikelstenen neerleggen om gedeporteerde families te herdenken. Daarvoor is een werkgroep opgericht.

Lees meer

21mrt

Beheerder Auschwitz laakt fotograferen van balancerende mensen op rails

De beheerder van het voormalige Duitse concentratiekamp Auschwitz-Birkenau in Polen heeft bezoekers opgeroepen niet meer op de rails te balanceren voor een leuke foto.

Lees meer