TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fotoreportage Flying Partnerdag Stichting KLu Historische Vlucht

De Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht op vliegbasis Gilze-Rijen heeft een grote groep donateurs die Flying Partners worden genoemd. Elk jaar organiseert deze stichting een aantal dagen voor de donateurs om de vliegtuigen te bekijken, lezingen bij te wonen etc. Op sommige dagen kunnen de Flying Partners tegen een gereduceerd tarief meevliegen in een van de historische vliegtuigen.

Tijdens de Flying Partnerdag op zaterdag 16 maart 2024 was er een lezing over twee Nederlandse bemanningsleden van een RAF 320 squadron Mitchell die in Normandië zijn omgekomen. 's Middags waren er 'engine runs' van de Beaver, de Beech en een Harvard en kon in de Maintenance hangar de voortgang van het onderhoud aan de Spitfire, Tiger Moth, Piper Cubs en Harvards worden bewonderd. De nieuwe voorzitter van de SKHV, Generaal-Majoor b.d. Theo ten Haaf, vertelde dat de stichting nog steeds bezig is om na Corona alle vliegtuigen weer luchtwaardig te krijgen. Omdat we volgend jaar 80 jaar bevrijding vieren, wordt dit jaar alles op alles gezet om dat doel te bereiken.




















Meer informatie over Flying Partner lidmaatschap is te vinden op de website van de Stichting Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: TracesOfWar, Arjan Vrieze
  • Gepubliceerd op: 17-03-2024 13:09:45