Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Haschke, Marvin Milton

Geboortedatum:
5 december 1916 (Austin/Texas, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
9 juli 2002
Dienstnummer:
0-84211
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Marvin Haschke ligt begraven op de Oakwood Annex Cemetery, Texas, Sectie G, Vak 295, Graf 2.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Ensign (Adelborst)
Eenheid:
Scouting Squadron 2 (VS-2), U.S.S. Lexington (CV-2), U.S. Navy
Voordracht:
"Vanwege buitengwone moed in operaties tegenover de vijand, terwijl hij diende als Pilot bij een op vliegdekschepen gestationeerd verkenningsvliegtuig in Scouting Squadron Two (VS-2), aan boord van de U.S.S. Lexington (CV-2), in actie tegen vijandelijke Japanse troepen boven door de vijand gecontroleerd gebied nabij Lae en Salamaua, Nieuw Guinea op 10 maart 1942. Ensign Haschke drukte een moedige en vastberaden duikbomaanval op vijandelijke schepen door, ondanks zwaar luchtafweervuur, hierbij drie van hen tot zinken brengend. Zijn buitengewone moed, gedurfd vliegmanschap en vastberaden vaardigheid, waren ten alle tijde inspirerend en in overeenstemming met de hoogste tradities van de United States Naval Service."
Navy Cross
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Ensign (Adelborst)
Eenheid:
Scouting Squadron 2 (VS-2), U.S.S. Lexington (CV-2), U.S. Navy
Samenvatting:
"Vanwege buitengewone moed in operaties tegenover de vijand, terwijl hij diende als Pilot bij een op vliegdekschepen gestationeerd verkenningsvliegtuig in Scouting Squadron Two (VS-2), aan boord van de U.S.S. Lexington (CV-2), in actie tegenover vijandelijke Japanse troepen tijdens de luchtslag in de Koraalzee op 7 en 8 mei 1942. Zijn buitengewone moet, gedurfd vliegmanschap en toewijding tot de dienst, waren in overeenstemming met de hoogste tradities van de United States Naval Service."

Tweede Navy Cross verkregen als een gouden ster voor op hetlint van de eerste Navy Cross.
Navy Cross

Bronnen

Foto

Thema's