TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Kruck, Warren J.

Geboortedatum:
10 juni 1921 (Sioux City/Iowa, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Warren Kruck zat op Boone High School en Junior College.
In de Tweede Wereldoorlog was hij Marinepiloot.
In zijn burgercarrière was hij eigenaar van Kruck Plumbing and Heating Co.. In 1964 werd hij als senator gekozen voor de Democraten voor Boone County.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Ensign
Eenheid:
United States Naval Reserve
Aanbeveling:
Wegens het zich hebben onderscheiden door uitzonderlijke heldenmoed tijdens operaties tegen de vijand, vliegend in een toestel van de U.S.S. Kadashan Bay bij een één-mansaanval op een vijandelijk oorlogsschip tijdens de slag om het eiland Samar op 25 oktober 1944. Toen onze escort carrier groep met vernietiging werd bedreigd door een veel grotere vijandelijke troepenmacht, lanceerde hij vaardig en vastberaden een aanval op een vijandelijk oorlogsschip. Hij toonde volledige minachting voor zijn eigen veiligheid en moest het zonder steun van andere vliegtuigen stellen. Hoewel zijn toestel door het geconcentreerde vijandelijke vuur ernstig beschadigd raakte, zette hij zijn aanval door en plaatste een treffer. Zijn moed en vaardigheid pasten steeds binnen de hoogste tradities van de Marine van de Verenigde Staten van Amerika.
Navy Cross

Bronnen

Foto