TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Poinier, Arthur D.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant Colonel (Luitentant-kolonel)
Eenheid:
7th Armored Infantry Battalion, 8th Armored Division "Thundering Herd", U.S. Army (7th Armored Infantry Battalion, 8th Armored Division "Thundering Herd", U.S. Army)
De Silver Star wordt uitgereikt aan Arthur D. Poinier (0-21999), Lieutenant Colonel (Infantry), U.S. Army wegens dapperheid in actie tegen de vijand, dienend als bevelvoerend officier van het 7th Armored Infantry Battalion, 8th Armored Division in Duitsland op 26 januari 1945.

Het bataljon van Kolonel Pointier, voor de eerste keer in gevecht, had als opdracht de zwaar versterkte en fel verdedigde stad Berg in te nemen. Met volledige minachting voor zijn eigen veiligheid leidde Kolonel Pointier de actie persoonlijk. Zijn agressieve leiderschap inspireerde zijn mannen zodanig dat Berg eerder werd ingenomen dan gedacht. Terwijl hij zich voorbereidde op een tegenaanval raakte Kolonel Pointier ernstig gewond. Zijn persoonlijke moed onder vuur en zijn bezielend leiderschap droegen in hoge mate bij aan het volbrengen van zijn missie en en strekken hem en de strijdkrachten van de Verenigde Staten tot grote eer.

Woonplaats: Huntington, Indiana.

G.O. No. 1, Hq. 8th Armd. Div., 8 February, 1945, Page 2.

Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

  • - Leach, C.R., In Tornado’s Wake – A History of the 8th Armored Division, The Battery Press, Nashville, USA, 1992
    - 8th-armored.org

Foto