TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

De Felice, Mario T.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
Medical Detachment, 2nd Battalion, 66th Armored Regiment, 2nd Armored Division "Hell On Wheels", U.S. Army (Medical Detachment, 2nd Battalion, 66th Armored Regiment, 2nd Armored Division "Hell on Wheels", U.S. Army)
Captain Mario T. De Felice, 0484759, Medical Corps, 66th Armored Regiment, 2nd Armored Division, United States Army wegens uitzonderlijke heldenmoed in het kader van militaire operaties tegen de vijand. Op 27 juli 1944, tijdens een aanval op Le Mesnil-Herman in Frankrijk, haalde Capt. Felice, chirurg van het bataljon, om de gewonden af te voeren zijn half-rups ambulance naar voren totdat die bijna volledig door de vijand was omsingeld. Terwijl hij bezig was de gewonden af te voeren werd een hospik door een vijandelijk artilleriesalvo gedood en twee infanteristen gewond die zijn bewegingen dekten. Capt. De Felice verleende met volledige minachting voor zijn eigen veiligheid en zonder enige assistentie eerste hulp aan alle gewonden en laadde ze in de ambulance. De uitzonderlijke heldenmoed en moedige acties van Capt. De Felice strekken hem tot grote eer en passen binnen de hoogste tradities van de strijdkrachten. Hij kwam in New Jersey in militaire dienst.

Headquarters, Ninth U.S. Army, General Orders No. 49 (1944).
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto