TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Peabody, Herbert G.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
Headquarters Company, HQ, 32nd Infantry Division "Red Arrow", U.S. Army
Toegekend op:
28 december 1942
"Wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij het Headquarters, 32d Infantry Division, in actie tegen vijandelijke troepen op 16 November 1942, bij Kaap Zuidoost op Nieuw Guinea.
Toen vijandelijke vliegtuigen vier kleine schepen in brand schoten die Amerikaans legerpersoneel en voorraden vervoerden, vroeg 1st Lt. Peabody om vrijwilligers voor een reddingsactie. Met vier soldaten ging hij aan boord van een kustvaartuig en gaf opdracht naar de brandende schepen te varen. Ondanks herhaaldelijke vijandelijke bombardementene en beschietingen en zonder acht te slaan op zijn eigen veiligheid bleef hij tot lang na het invallen van de duisternis naar overlevenden zoeken. First Lieutenant Peabody's onverschrokken acties, zijn persoonlijke moed en vurige plichtsbetrachting zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, de 32nd Infantry Division en de Amerikaanse Landmacht tot grote eer."

Headquarters, South West Pacific Area, General Orders No. 64 (28 december 1942).

Distinguished Service Cross (DSC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
Headquarters Company, HQ, 32nd Infantry Division "Red Arrow", U.S. Army
Toegekend op:
28 december 1944
Distinguished Service Cross (DSC)
"Wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij Headquarters, 32d Infantry Division, in actie tegen vijandelijke troepen op 5 december 1942, bij Buna op Nieuw Guinea.
Toen een compagnie infanterie door de vijandelijke linies brak en posities innam op het strand tussen het dorp Buna en Buna Station liep de enige bevoorradingsroute er naartoe door de vijandelijke positie. 1st. Lt. Peabody leidde een ploeg naar voren in een poging de munitie van de patrouille aan te vullen. Toen hun opmars werd ontdekt werd de ploeg onder vuur genomen door vijandelijk mortiervuur en sluipschutters. 1st. Lt. Peabody verzamelde zijn mannen om zich heen en kroop met hen naar voren door de vijandelijke stelling naar de patrouille. De zo aangeleverde munitie maakte het mogelijk, ondanks herhaalde vijandelijke tegenaanvallen dat deze sleutelstelling behouden bleef waardoor de vijandelijke communicatielijnen werden afgesneden.
First Lieutenant Peabody's onverschrokken acties, zijn persoonlijke moed en vurige plichtsbetrachting zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, the 32d Infantry Division en de Amerikaanse Landmacht tot grote eer."

Deze medaille is verkregen in de vorm van een eikenloofteken voor op het lint van de eerste medaille.
Headquarters, South West Pacific Area, General Orders No. 64 (28 december 1942).

Bronnen

Foto