TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Price, Donald R.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private First Class (Soldaat 1ste klas)
Eenheid:
Headquarters Company, 107th Quartermaster Battalion, 32nd Infantry Division "Red Arrow", U.S. Army
Toegekend op:
28 december 1942
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross toe te kennen aan Donald R. Price, Private First Class, U.S. Army wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij Headquarters Company, 107th Quartermaster Battalion, 32nd Infantry Division, in actie tegen vijandelijke troepen op op 16 November 1942, bij Kaap Zuidoost op Nieuw Guinea.
Toen vijandelijke vliegtuigen een aantal kleine schepen in brand schoten die landmachtpersoneel en voorraden vervoerden, meldde Pvt Price zich moedig, zonder acht te slaan op zijn eigen veiligheid als vrijwilliger voor een reddingsteam. Met het team ging hij aan boord van een klein kustvaartuig dat de bemanning van de brandende schepen te hulp kwam. Ondanks herhaaldelijke vijandelijke bombardementen en beschietingen zette het team zijn zoektocht naar overlevenden tot lang na het invallen van de duisternis voort. Pvt Price’s onverschrokken acties, zijn persoonlijke moed en vurige plichtsbetrachting zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, the 32d Infantry Division en de Amerikaanse Landmacht tot grote eer.

Headquarters, South West Pacific Area, General Orders No. 64 (28 december 1942).
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto