TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Whidden, Adolphaus W., Jr.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
Battery C, 65th Armored Field Artillery Battalion, 2nd Armored Division "Hell On Wheels", U.S. Army (Battery C, 65th Armored Field Artillery Battalion, 2nd Armored Division "Hell on Wheels", U.S. Army)
Sergeant Adoplhaus W. Whidden, Jr., 34455220, 65th Armored Field Artillery Battalion, United States Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed in het kader van militaire operaties tegen de vijand. Op 5 oktober 1944 raakten tijdens een aanval op de Siegfriedlinie over 3.000 meter open terrein twee mannen gewond. Vanwege acties van de vijand en het open terrein zeiden hospikken dat het onmogelijk was hun lichte, ongepantserde ambulance naar de plaats te rijden. Daarop meldde Sgt. Whidden, hoofd van een vooruitgeschoven sectie waarnemers zich vrijwillig om met volledige minachting voor eigen veiligheid de gewonden af te voeren. In een ¼ ton ongepantserde wagen stak Sgt. Whidden in het zicht van de vijand het open terrein over, improviseerde een brancard en bracht de gewonde mannen in veiligheid. Niet een keer maar vier keer die dag stak Sgt. Whidden dapper het open terrein over en voerde in totaal 12 gewonden af waarvan er vier ongetwijfeld zouden zijn gesneuveld als ze geen onmiddellijke medische behandeling hadden gekregen. De uitzonderlijke heldenmoed en dappere acties van Sgt. Whidden strekken hem tot grote eer en passen binnen de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten

Headquarters, Ninth U.S. Army, General Orders No. 54 (1944).

Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto